Patiënten met erectiestoornissen moeten uitvinden wat het probleem precies veroorzaakt heeft. Sommige oorzaken van erectiestoornissen kunnen onaangename verrassingen worden.Het is daarom belangrijk om zulke valkuilen te snappen zodat je de gevolgen ervan kunt voorkomen.

Veel fietsen en paardrijden kan de seksuele functie schaden

Scythen, Iranese nomadische nomadische nomaden die in de 9e eeuw voor Christus leefden, onthulden een verband tussen impotentie en paardrijden. Het blijkt dat een dergelijke moderne activiteit als fietsen ook het risico op erectiestoornissen verhoogt.

Uit een onderzoek uit 2005 bleek dat ongeveer 4 procent van de mannen die minstens drie uur per week fietsen, last heeft van de ernstigste vormen van erectiestoornissen. We kunnen dit cijfer vergelijken met het aantal ED-patiënten bij de hardlopers – slechts 1% van hen heeft erectieproblemen.

Wanneer je op de bycycle zit, valt het hele gewicht op de zenuwen en slagaders die bloed naar de penis transporteren. Deze slagaders raken met de tijd beschadigd, wat resulteert in een verminderde bloedtoevoer naar de penis, waardoor het risico op erectiestoornissen aanzienlijk toeneemt.

Beheers uw bloeddruk om een ​​solide erectie te hebben

Het lijkt erop dat er geen verband is tussen bloedvaten en erectie. Maar alleen zij die het mechanisme van haar werk niet kennen, kunnen dat denken. Als je een goede erectie wilt bereiken en behouden, heb je gezonde bloedvaten en een goede doorbloeding nodig. Daarom is controle over de bloeddruk een van de manieren om ED in de toekomst te voorkomen. Ongecontroleerde hypertensie veroorzaakt ernstige schade aan de bloedvaten van de persoon, maakt deze minder flexibel en niet geschikt voor snel transport van bloed.

Je moet je echter niet haasten om medicijnen te nemen om hoge bloeddruk te behandelen, omdat ze ook het risico op ED kunnen verhogen. Bètablokkers kunnen bijvoorbeeld erg schadelijk zijn. De Europese maatschappij van cardiologie adviseerde om bètablokkers toe te dienen en vervolgens bleek dat deze medicijnen 800.000 patiënten binnen 5 jaar doodden. Men moet op zoek gaan naar andere manieren om de bloeddruk te verlagen, zoals een gezond dieet en veranderingen in levensstijl. Bespreek het met uw arts.

Diabetes vernietigt je erectie!

Mannen met diabetes hebben 2-3 keer meer kans op ED dan andere mannen. Slecht gereguleerde bloedsuikerspiegel is schadelijk voor zenuwen en kleine bloedvaten die erectie regelen. Op deze manier wordt de bloedtoevoer naar de penis verminderd.

Depressieve man lijdt aan seksuele problemen

Zelfs als niet alle depressieve mannen aan seksuele problemen lijden, wordt 100% van degenen met dergelijke problemen depressief. Daarom zou men de reden moeten vinden en depressie moeten behandelen. Meer dan 60 procent van de mannen met ernstige depressies heeft seksuele problemen. Depressie brengt veel schade toe en vermindert het mannelijk libido aanzienlijk. De specialisten zeggen dat biochemische componenten gegenereerd tijdens depressie de man kwetsbaar maken en met de tijd verliest de persoon de controle over het vermogen om een ​​erectie te bereiken en te behouden. De chemicaliën helpen de hersencellen om signalen over te dragen en over te brengen, waardoor de bloedtoevoer naar de penis wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd verergert het onvermogen om van seks te genieten de symptomen van depressie.

Sommige antidepressiva (met name selectieve serotonineheropnameremmers) kunnen ook de ontwikkeling van seksuele problemen veroorzaken. Bijna 50% van de mannen en vrouwen die ze gebruiken, staat voor een soort van seksuele disfunctie. Voor mannen omvatten dergelijke problemen erectiestoornissen, verminderd libido en vertraagde ejaculatie.

Verlies van haar kan leiden tot verlies van erectie

Moed heeft niets te maken met impotentie of erectiestoornissen voordat u met de behandeling begint. Medicijnen die worden gebruikt om kaalheid te behandelen (en ook prostaatontsteking) kunnen bijwerkingen hebben, zoals erectiestoornissen en verminderd libido bij sommige mannen.

Deze medicijnen werken door de hoeveelheid dihydrotestosteron die in het bloed circuleert te verminderen en DHT is een mannelijk geslachtshormoon dat de zin in seks controleert.

Hoewel het gebruik van dergelijke medicijnen u kan helpen haaruitval te behandelen, kunnen hormonale veranderingen leiden tot het onvermogen om de erectie te bereiken.