Veel mensen worden behandeld met behulp van zogenaamde alternatieve geneeswijzen, waaronder het gebruik van kruidengeneesmiddelen en-drankjes, voedingssupplementen.

Net als voorheen gebruiken mannen volksgeneeskunde voor erectiestoornissen. Velen combineren medische behandeling met alternatieve geneeskunde. Voordat u een of ander recept gebruikt, gaat u naar uw arts om alle nuances van een dergelijke behandeling te bespreken.

Alternatieve methoden voor de behandeling van erectiestoornissen bij mannen: wat en hoe?

  • Voedingssupplementen. Deze omvatten: arginine aminozuur, vitamine C en E, zink, lijnzaad in de vorm van meel, deze componenten kunnen een gunstig effect hebben op de erectiele functie. Bij sommige mannen met tekenen van impotentie werden lage niveaus van het hormoon dehydroepiandrosteron waargenomen. Met extra inname van deze stof zijn de symptomen van de ziekte verminderd.

Dit is belangrijk: omdat het effect ervan op het lichaam niet volledig is bestudeerd, adviseren sekspathologen niet om dit hormoon te misbruiken.

  • Kruidenbehandeling. In de volksgeneeskunde wordt het gebruik van kruideninfusies en theeën zonder raadpleging van artsen geaccepteerd. Neem geen risico’s, raadpleeg een specialist. Aanhangers van alternatieve geneeswijzen beweren dat ginseng en gingko biloba een positief effect kunnen hebben op de symptomen van de impotentieziekte.
  • Acupunctuur. Dit is een oude, beproefde behandelmethode die uit China naar ons toe is gekomen. Het bestaat uit het effect van dunne naalden van metaal op speciale punten van het menselijk lichaam. Deze methode helpt het lichaam om ziekten te weerstaan en is in staat om het evenwicht binnenin te herstellen. Er zijn gevallen bekend waarin deze behandeling mannen met een erectiestoornis heeft geholpen.

Mannen die geconfronteerd werden met het probleem van de impotentie zijn klaar voor veel om hun vermogen om van seks te genieten te herwinnen. Maar in het streven naar wonderbaarlijke recepten, altijd in de eerste plaats geleid door gezond verstand.

Dus voordat je jezelf met traditionele medicijnen behandelt, raadpleeg je een dokter. Hij zal de juiste behandeling voor u selecteren en u behoeden voor risicovolle situaties.

Nuttige tips voor de behandeling

Vergeet niet dat alternatieve geneeskunde een aanvulling is op de traditionele geneeskunde. Niemand kan voorspellen hoe deze of die behandelingen zich zullen gedragen of hoe ze je lichaam zullen beïnvloeden. Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van kruidengeneesmiddelen.

  • Praat eerst met uw arts en vertel hem of haar dat u wilt beginnen met een behandeling met alternatieve geneeswijzen.
  • Soms kunnen er bijwerkingen optreden, bijvoorbeeld als u duizelig bent, misselijk bent, vaak hartkloppingen heeft, onmiddellijk stopt met het drinken van wiet en uw arts hierover vertelt.
  • Het is niet aan te raden om je eigen medicijn te drinken, dat meerdere kruiden bevat.
  • Het is niet altijd mogelijk om de media, de reclame te geloven. Gebruik beproefde en wetenschappelijk bewezen medicijnen.
  • Let op het etiket van het geneesmiddel en de samenstelling ervan. Koop alleen bekende farmaceutische bedrijven, lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door. Als het erg klein is of ontbreekt, neem dan niet het risico van het nemen van dergelijke drugs.
  • Houd de dokter op de hoogte van uw acties. Wees voorzichtig bij het gebruik van medicijnen in combinatie met “kruiden”. Het effect kan onvoorspelbaar zijn.