Het meest vervelende van alles is als uw seksuele gezondheid door het gebruik van medicijnen verstoord wordt. De persoon kan ook misbruik maken van recreatieve drugs, met mogelijke rampzalige gevolgen voor mannelijke gezondheid. Veel medicijnen werden geclassificeerd als potentieel gevaarlijke. Maar toch moet je begrijpen dat geneesmiddelen voor ieder persoon kunnen weer anders werken. Als iemand, bijvoorbeeld, antidepressiva nam en dit resulteerde uiteindelijk in een erectiestoornis, dan betekent dat niet dat je aan hetzelfde probleem gaat lijden.

Als u hebt gemerkt dat sommige verbindingen niet werken zoals ze zouden moeten werken, neem onmiddellijk contact op met uw zorgverzekeraar. Een beslissing over de verdere behandeling moet op feiten gebaseerd zijn. Het is niet toegestaan om abrupt met de kuur te stoppen. Het proces moet langzaam worden uitgevoerd om uw gezondheid niet te schaden. Anders kan het gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en leven.

Helaas sommige mensen schamen zich voor hun problemen en durven hun arts daarover niet te informeren. De bijwerking die tot erectiestoornissen leidt blijft meestal verborgen.

De geneesmiddelen die het seksuele leven belemmeren zijn niet de enige reden voor het verlies van de seksuele potentie. Andere factoren kunnen ook een rol spelen en medicijnen zijn slechts een van hen. Het is soms ook moeilijk te begrijpen wat het probleem precies veroorzaakt: de aandoening die behandeling eist of het medicijn dat deze aandoening kan genezen.

Alle aspecten van farmacologische interactie met het organisme en van ongewenste bijwerkingen zoals erectiestoornissen zijn nog niet definitief bekend. Dit is verbonden met allerlei ingewikkelde processen in het lichaam van de patiënt, abnormale werking van neurotransmitters en neuraal netwerk. Dopamine stimuleert seksuele potentie, terwijl serotonine vermindert het. Testosteron speelt ook een belangrijke rol in het seksuele leven omdat het het libido verhoogt. Wanneer de patiënt op deze manier een aantal testosteronverlagende medicijnen inneemt, veroorzaakt hij seksuele problemen.

Om seksuele leven van goede kwaliteit te hebben moet u emotioneel sterk zijn. Inname van geneesmiddelen die emotionele balans verstoren, kan mensen tot depressie brengen en heeft een negatieve uitwerking op het seksuele leven. Er is geen direct verband tussen deze feiten maar de ene bracht de andere mee. De geneesmiddelen kunnen als indirecte bijwerking een slechte seksuele prestatie of erectiestoornis veroorzaken.

De seksuele functie vereist de gecoördineerde werk van hormonen, zenuwstelsel en bloedvatenstelsel. De persoon moet ook zich psychologisch goed voelen. Als een van deze dingen ontbreekt, ontstaan er problemen. Geneeskunde kan elk van de genoemde gebieden beïnvloeden en dit zal resulteren in een erectiestoornis. Een perfecte opwinding en erectie kan gestoord worden door een aantal chemische verbindingen waaraan uw organisme reageert.

SSRI antidepressiva hebben vaker dan anderen een negatieve invloed op de erectie. Ejaculatiestoornissen kunnen ontstaan wanneer het niveau van chemische stoffen in hersenen verandert.

De medicijnen die ES veroorzaken worden gebruikt om depressie, epilepsie, hartfalen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, braken, misselijkheid, of psychosen te behandelen. Impotentie, lage geslachtsdrift en problemen met de zaadlozing kunnen het gevolg zijn van het gebruik van bepaalde medicijnen die deze aandoeningen moeten behandelen. Als de vermoedens juist zijn, moet de arts een andere behandeling voor u voorschrijven.