Seks kan een persoon niet alleen vreugde, plezier en tevredenheid geven, het kan zowel het gevoel van eigenwaarde verlagen als verhogen, en soms een indicator worden voor de aanwezigheid van bepaalde mentale afwijkingen.

Masturbatie is een manier om het gevoel van eigenwaarde te vergroten en de stemming te verbeteren

In de afwezigheid van seks of in een minderwaardige seksuele relatie kan masturbatie de enige manier zijn om ontspannen en plezierig te worden, maar ook om je eigen gevoel van eigenwaarde te vergroten. Dit geldt vooral voor vrouwen. Volgens een sociologische studie in Amerika hebben vrouwen die masturberen vaak geen aanspraak op hun eigen lichaam.

Het verband tussen HDMB-beoefenaars en de geestelijke gezondheid

In onze samenleving wordt ervan uitgegaan dat MDBM het lot van het abnormale is. In 2013 is in wetenschappelijke studies echter een vergelijking gemaakt tussen mensen die MDBM gebruiken en mensen die dat niet doen. De resultaten waren gemengd. De eerste groep was meer tevreden met hun leven, minder blootgesteld aan stress en neuroses, open voor alles wat nieuw is.

Vermindert depressie het libido?

Bij een depressie verliezen veel mensen bijna volledig de aantrekkingskracht op het andere geslacht en de interesse in seks. Bovendien hebben de meeste antidepressiva een negatief effect op het libido.

Dit betekent natuurlijk niet dat een depressie geen behandeling nodig heeft. Ja, dat doet het! Maar alleen onder de controle van een professional.

Seks als remedie tegen depressie en angst

Het is bewezen dat seksuele intimiteit een positief effect heeft op iemands depressieve stemming. De reden is dat ze tijdens de seks in het menselijk lichaam oxytocine en serotonine produceren, ze zijn in staat om chemische onevenwichtigheden te corrigeren. Hoewel het effect niet langdurig is, maar de stemming verbetert.

Angst, maar ook depressie – niet de beste helpers op het gebied van seks. Maar seks helpt bij het overwinnen van depressie en angst. Het lichaam vermindert de activiteit van die delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor angst.

Hyperseksualiteit als teken van OCD

OCD, of obsessief-compulsieve stoornis, kan zich op veel verschillende manieren manifesteren: iemand wast voortdurend zijn handen, iemand wordt achtervolgd door seksuele fantasieën en iemand is geobsedeerd door masturbatie. Vandaag de dag zijn er behandelingen die de symptomen kunnen verminderen.

Willekeurige seks en de menselijke psyche

Volgens het onderzoek van seksuoloog Jean Vrangalov kan vrijetijdsbesteding de geestelijke gezondheid van een persoon op verschillende manieren beïnvloeden, het wordt beïnvloed door de omstandigheden waaronder het voorkomt en wat een indruk achterlaat.
Als iemand seks heeft uit wraak of om iemand te plezieren, zal het resultaat laag zelfbeeld, verhoogde angst en depressie zijn.

Als geslachtsgemeenschap plaatsvindt om nieuwe ervaringen op te doen of om het eigen lichaam en de eigen voorkeuren te verkennen, dan zal dergelijke seks alleen maar gunstig zijn door het vergroten van het gevoel van eigenwaarde. In dit geval is er geen risico op depressie of angst.

Conclusies

Wat de psychologische problemen ook zijn, seks kan ze niet oplossen. Maar in sommige gevallen helpt geslachtsgemeenschap om je conditie te begrijpen en zelfs om manieren te vinden om het te verbeteren.