Hoe nuttig is seks? Verlengt het echt iemands leven, bevordert het de immuniteit en maakt het hem 5-7 jaar jonger? We nodigen u uit om te kijken naar de wetenschappelijk onderbouwde feiten die betrekking hebben op dit pittige onderwerp.

Je vindt het waarschijnlijk erg leuk om seks te hebben, en je denkt er helemaal niet over na of het wel nuttig is. Tegelijkertijd heeft de moderne wetenschap al lang bewezen dat regelmatige seksuele relaties een zeer positieve invloed hebben op het menselijk lichaam.

  • Weg met de pijnstillers

Waarnemingen die genoemd worden in de publicaties van het Amerikaanse tijdschrift Bulletin of Experimental Biology and Medicine suggereren dat het hebben van seks pijnstillende effecten heeft. Dit wordt verklaard door het feit dat orgasme de pijngrens verlaagt door het vrijlaten van endorfine. De onmiddellijke toevoer van het bloed zorgt voor een onmiddellijke verlichting van de pijn. Daarom weten partners die weigeren om seks te hebben vanwege hoofdpijn niet dat ze een prettige kans missen om hun kwaal te overwinnen.

  • Seks kan een ziekte genezen

Immunoglobuline A is verantwoordelijk voor de strijd tegen ziekten in het menselijk lichaam. Meer van deze stof wordt geproduceerd door mensen die minstens twee keer per week seks hebben. Studies tonen echter aan dat in dit geval de toename van het aantal seksuele handelingen niet als een wondermiddel voor alle kwalen kan worden beschouwd. Er moet dus overal een maatstaf in zitten, en je zult je altijd geweldig voelen.

  • Stressmanagement

Misschien is het u vaak opgevallen dat u niet direct na de moeilijke gebeurtenissen van de afgelopen dag of in afwachting van de zaken van morgen kunt slapen? Probeer in plaats van jezelf te verscheuren met zware gedachten, ontspannende seks te hebben.

Als je de resultaten van onderzoek over dit onderwerp gelooft, worden mensen na seksuele troost psychologisch veerkrachtiger en geven ze zelden toe aan stress. Soms is een simpele aanraking van een partner voldoende om een merkbaar anti-stress effect te krijgen.

De publicatie heeft hier een interessant gegeven over. Verschillende koppels voor 10 minuten gewoon geknuffeld of gewoon handen vastgehouden. Als gevolg daarvan toonden zij hun reactie op stress in de vorm van publieke optredens veel gezonder dan degenen die dat niet deden.

Bovendien is aangetoond dat sterke knuffels de bloeddruk helpen verlagen en een gunstig effect hebben op de hartslag.

  • De voordelen voor het hart

Het risico op hart- en vaatziekten wordt aanzienlijk verminderd bij die partners die de voorkeur geven aan één of twee keer per week vrijen. Deze resultaten zijn gepubliceerd door wetenschappers uit Massachusetts na een experiment in 2010 waaraan ongeveer 1000 mannen deelnamen.

Dezelfde experimenten toonden een goed beschermend effect van seks aan. Wetenschappers geloven dat het belangrijkste voordeel in deze zin te danken is aan het feit dat een persoon positieve emoties ervaart, zowel fysiek als moreel.

  • Positief effect op de hersenen

Deze bewering werd gedaan als gevolg van experimenten op ratten. Het legt echter het feit vast dat seks eigenlijk de hersenfunctie optimaliseert.

De studie werd uitgevoerd in 2010, als gevolg waarvan wetenschappers een verhoogd niveau in de hersenen van voortdurend parende knaagdieren van de stof die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het geheugen opmerkten.

  • Seks en jeugd

Iemand die regelmatig seks heeft, heeft veel voordelen, waaronder een uitstekend uiterlijk. Dit is te wijten aan het feit dat seks alleen maar positieve effecten heeft op de menselijke gezondheid. En in de regel zien gezonde mensen er altijd jonger uit. Bovendien produceert iemand tijdens het vrijen actief hormonen die reageren op de elasticiteit van de huid.

Onderzoek van de Royal University of Edinburgh suggereert dat koppels die minstens 4 keer per week seks hebben, er 10 jaar jonger uitzien dan hun minder seksueel actieve leeftijdsgenoten. Adrenaline, dopamine en andere hormonen die vrijkomen tijdens het vrijen dragen bij aan de ontspanning van de spieren en voorkomen voortijdige rimpels.

  • Waarom zou je het elixer van de jeugd zoeken?

In 1997 werd besloten om de relatie tussen orgasme en levensduur te onderzoeken. Onderzoekers uit Wales hadden de mogelijkheid om de seksuele activiteit van mannen tussen 45 en 59 jaar te bestuderen.
Wetenschappers stelden vast dat mensen die twee of meer keren per week een orgasme hadden twee keer zo vaak aan een hartaandoening stierven dan mensen die niet meer dan één keer per maand een orgasme hadden.

Seksuele activiteit is uiterst belangrijk voor het lichaam. Dit was de conclusie van al het wetenschappelijk onderzoek van de auteur, George Davy Smith.

Tot slot kan worden opgemerkt dat gezonde en regelmatige seks een garantie is voor een goede gezondheid, geen hart- of vaatziekten, een positief effect op de hersenen, en altijd een perfect uiterlijk.