De basisregel is om je tijd te nemen in het leven.

Men heeft altijd geloofd dat de jeugd een hete tijd is voor seksuele relaties. Vurige uitingen van liefde en passie zijn te zien in modeshows en speelfilms. Wetenschappers hebben veel studies, enquêtes, vragenlijsten uitgevoerd en bewezen: in het leven is het tegenovergestelde het geval.

Plezier komt met de jaren

De mode-uitgeverij Health schreef op haar pagina’s het volgende: heldere sensaties en orgasmes tijdens de seks komen het vaakst voor bij oudere vrouwen. Dankzij de moderne toepassing Natural Cycles (die het mogelijk maakt om de menstruatiecyclus te volgen en de zwangerschap bij vrouwen te plannen), hebben wetenschappers een enquête gehouden onder 2600 vrouwen. Vrouwen van verschillende leeftijden namen deel aan het onderzoek. Respondenten werd gevraagd dergelijke vragen te beantwoorden:

  1. Bent u tevreden met uw intieme leven?
  2. Hoe aantrekkelijk denk je dat je bent?
  3. Hoe zou u de kwantiteit en kwaliteit van uw orgasmes beoordelen?

Het scala aan antwoorden was vrij bescheiden: lage waardering, gemiddeld en hoog.

De vrouwen werden gegroepeerd per leeftijd: onder 23, 24-36, 36 en hoger. De vragenlijsten zijn per groep geanalyseerd, waarbij rekening is gehouden met de leeftijdscategorie.

De onderzoekers gingen ervan uit dat de hoogste score zou worden gegeven aan de groep jonge vrouwen. Maar de resultaten van het onderzoek verrasten iedereen: de dames van de eerste groep kozen eerder voor een gemiddeld en laag antwoord. De tweede groep respondenten werd gedomineerd door reacties met een gemiddelde score. Aan de andere kant scoorden vrouwen in de laatste groep het vaakst hoog.

Conclusie: de helderste sensaties van een orgasme wachten op de perfecte helft na de leeftijd van 36 jaar.

Met 65 jaar is het leven nog maar net begonnen!

Het is het vermelden waard dat dit niet de enige betrouwbare gegevens zijn. De Huffington Post, een populaire publicatie, heeft onlangs interessante feiten uit zijn eigen opiniepeiling gepubliceerd. Het onderzocht 5.000 Amerikaanse vrouwen van alle leeftijden, nationaliteiten en rijkdom. Na analyse van de resultaten van het onderzoek kunnen we zeggen dat veel vrouwen van het eerlijke geslacht geloven dat de beste orgasmes worden ervaren door vrouwen op de leeftijd van 65 jaar, en mannen – een jaar eerder, op 64 jaar.
Op basis van het onderzoek hebben Health en The Huffington Post psychologen over dit fenomeen geraadpleegd. Specialisten gaven een uitgebreide uitleg.

Kwalitatieve en heldere orgasmen ontstaan door psychologische factoren, niet door hormonen en fysiologie. Meisjes maken zich op jonge leeftijd zorgen over hun aantrekkelijkheid, persoonlijke ongemakken, huishoudelijke problemen en kunnen niet volledig ontspannen en plezier beleven tijdens de seks.

In de loop der jaren zijn veel problemen opgelost: vrouwen kwamen in het vak terecht, namen hun plaats in in de maatschappij in, deden ervaring op, zowel op seksueel gebied als in het leven. Dit alles helpt om hun verlangens, gevoelens, ontspanning en plezier beter te begrijpen.

Factoren die de seks op volwassen leeftijd nog beter maken

  1. Egoïsme. Een beetje gezond egoïsme is altijd goed voor je gezondheid. In dit geval manifesteert het zich in de zorg voor het eigen genot en plezier, niet de tevredenheid van de seksuele partner.
  2. Ouderen fietsen niet meer op penetratie. In de loop der jaren wordt duidelijk dat ook met voorspel en streling orgasmes mogelijk zijn.
  3. Vertrouwen. Mensen van die leeftijd hebben levenservaring achter de rug. Meestal met hun partner die ze al lang kennen, weten ze van hun voorkeuren en fantasieën, staan ze meer open voor seksuele spelletjes en experimenten. De verlegenheid leidt tot een kwaliteitsorgasme.

Benadrukt moet worden dat leeftijd niet het hoofdbestanddeel is van een kwaliteitsorgasme. Belangrijker nog – ervaring, vertrouwen in de aantrekkelijkheid en het unieke karakter ervan. En natuurlijk is de belangrijkste factor de aanwezigheid van een liefhebbende man, een partner in seksuele spelletjes, die een vrouw voelt en haar als een open boek leest.