Het is bewezen dat nicotine de bloedtoevoer naar de bloedvaten kan beperken, omdat roken een negatief effect op de mannelijke potentie heeft. Daarom is de uitspraak over impotente rokers niet zonder wetenschappelijke redenen en het gaat niet alleen om degenen die tabak roken, maar ook om degenen die stoeien zich met het gebruik van wiet. In het materiaal van Brian Wu wordt de relatie tussen het gebruik van “zwakke” drugs en mannelijke kracht nader geanalyseerd.

Wetenschappers hebben cannabinoïden-receptoren gevonden in de gladde spieren van de penis. In dit verband kan worden gesteld dat tetrahydrocannabinol (THC), dat in wiet als een derivaat van cannabis (cannabis) ontstaat, kan leiden tot de ontwikkeling van erectiestoornissen. Naast chemische processen zijn er ook fysiologische factoren: euforisch gevoel van wiet wordt vervangen door lethargie en vertraagde reactie. In deze staat zullen weinig mannen in staat zijn om seks te hebben.

Het gebruik van wiet stimuleert de productie van dopamine (dofamine). Zoals bekend, is het een hormoon dat onze stemming reguleert. Als een persoon het niveau van het hormoon voortdurend kunstmatig “verhoogt”, zal dat zeker tot gevolg hebben dat het normale niveau niet voldoende voor seksuele opwinding zal zijn. De bovengenoemde THC destabiliseert de fysieke en mentale functies van het lichaam. Er is een storing in het systeem van interne versterking van de hersenen. Als gevolg hiervan wordt de functie van de zenuwuiteinden, die gedragsreacties op aangename activiteiten controleren, zoals seks, verslechtert en er is geen positieve reactie.

Ook hennep heeft een negatieve invloed op het cardiovasculaire systeem van de mensen, wat de ontwikkeling van hypertensie veroorzaakt en wat in combinatie het risico op impotentie verder vergroot.

Vergeet niet dat de negatieve risico’s direct afhankelijk zijn van de hoeveelheid gebruikte wiet. Mensen die regelmatig cannabis gebruiken, hebben meer kans op potentieproblemen. Maar omwille van de gerechtigheid is het vermeldenswaard dat sommigen integendeel beweren dat ze door roken meer opgewonden raken. Veel hangt af van het lichaam, maar in ieder geval moeten wij niet vergeten dat wiet ook een drug is, en elke verslaving is een potentieel gevaar.